Header image

PUUALUMIINIOVET

Puualumiinista valmistetut parvekkeen- ja terassinovet

Valmistamme runsaasti erilaisia parveke- ja terassiovia, joista löydät varmasti itsellesi sopivimman ratkaisun.

Yksinkertaisemmat parvekkeenovet valmistetaan ikkunajärjestelmässä, eli kyseessä ovat käytännössä oven kokoiset suuret ikkunat. Tämäntyyppiset parvekkeenovet avautuvat ainoastaan sisäänpäin. Samalla niissä on olemassa kätevä tuuletusmahdollisuus ylhäältä avautumisen muodossa.

Jos parvekkeenovi halutaan kiinnittää ja sulkea myös ulkopuolelta, siihen voidaan lisätä tuulisalpa ja ulkopuolelle “korva” oven kiinni vetämistä varten. Tämäntyyppinen ovi ei ole ulkoapäin lukittava.

Vakioratkaisussa parvekkeenoven kynnys on samanlainen kuin ikkunan alempi karmipuu. Siinä on myös vesinokka ja se on siksi melko korkea oven kynnykseksi. Tällainen kynnysratkaisu on hyvä parvekkeilla ja terasseilla, joilla lunta ei kolata talvella oven luota. Korkeampi kynnysratkaisu on vesitiiviimpi. Mikäli niin korkeaa vesitiiviyttä ei tarvita ja jotta ovesta olisi mukavampi kulkea, tämäntyyppisissä parvekkeenovissa voidaan käyttää myös matalaa ulko-oven kynnystä.

Kippi-liukuovet eli PSK-liukuovet

Kippi-liukuovet avautuvat sivulle liukumisen lisäksi myös tuuletusasentoon. Kyseessä on ikkunajärjestelmän pohjalta luotu liukuoviratkaisu, jossa kehys liukuu ovea avattaessa kiinteästä asennostaan ensin huoneeseen päin sisään ja vasta sitten sivulle. Liukuovi on erittäin kätevä ratkaisu paikkoihin, joissa sivulle avautuvat ovet veisivät liikaa huone- tai terassitilaa. Liukuoven avulla on myös mahdollista avata suurempia alueita, jotka uppoaisivat väistämättä sivulle avattaessa.

Rinnakkaisliukuovet eli HS-liukuovet

Kyseinen liukuoviratkaisu on epäilemättä käyttäjäystävällisin ja siksi niistä on tullut hyvin suosittuja. Niiden avulla on mahdollista avata erittäin suuria alueita kätevästi ja toimintavarmasti. Jos kippi-liukuovessa ikkunajärjestelmässä alas jää korkea kynnys, rinnakkaisliukuovessa kynnyksen voi upottaa lattiaan, joten se ei häiritse terassille ja huoneeseen liikkumista.