Header image

Puuovet

Puuovi on ajaton valinta, joka antaa jokaiselle julkisivulle ilmettä ja tarjoaa silmäniloa myös sisustuksessa. Puu on perinteinen luonnon materiaali, jonka laatu on erittäin korkea teknologian kehityksen ansiosta.

RehPolissa käytetään nykyisin ovien valmistukseen ainoastaan liimapuuprofiileja, jotka ovat ominaisuuksiltaan erittäin vakaita ja takaavat tuotteiden laadun ja pitkän käyttöiän. Koska liimapuuprofiileja valmistetaan erilaisilla ratkaisuilla, RehPolissa valmistetaan ovia vain valitusta ja kalliimmasta liimapuuraaka-aineesta erittäin korkean laadun, vakauden ja toiminnallisuuden takaamiseksi. Enimmäkseen käytetään oksatonta ja sormijatkettua mäntyliimapuuta, mutta valikoimassa on myös sormijatkamaton mänty-, tammi jne.

Ovet saavat kestävyyden kunnollisella ja laadukkaalla viimeistelyllä. Maaleina käytetään ympäristöystävällisiä vesiliukoisia maaleja. Laajan värivalikoiman ansiosta on mahdollista löytää erinomaisesti julkisivuun tai sisustukseen sopiva värisävy, ja kokeneet ammattilaisemme valmistavat mittatilaustyönä myös monimutkaisimmat tekniset ratkaisut. Kuten ikkunoissa, myös ovien paksuudet ovat 78 mm ja 92 mm, mikä mahdollistaa niiden yhdistämisen keskenään myös suurempia pintoja varten.

Parveke- ja terassiovet

Valmistamme runsaasti erilaisia parveke- ja terassiovia, joista löydät varmasti itsellesi sopivimman ratkaisun.

Yksinkertaisemmat parvekkeenovet valmistetaan ikkunajärjestelmässä, eli kyseessä ovat käytännössä oven kokoiset suuret ikkunat. Tämäntyyppiset parvekkeenovet avautuvat ainoastaan sisäänpäin. Samalla niissä on olemassa kätevä tuuletusmahdollisuus ylhäältä avautumisen muodossa.

Jos parvekkeenovi halutaan kiinnittää ja sulkea myös ulkopuolelta, siihen voidaan lisätä tuulisalpa ja ulkopuolelle “korva” oven kiinni vetämistä varten. Tämäntyyppinen ovi ei ole ulkoapäin lukittava.

Vakioratkaisussa parvekkeenoven kynnys on samanlainen kuin ikkunan alempi karmipuu. Siinä on myös vesinokka ja se on siksi melko korkea oven kynnykseksi. Tällainen kynnysratkaisu on hyvä parvekkeilla ja terasseilla, joilla lunta ei kolata talvella oven luota. Korkeampi kynnysratkaisu on vesitiiviimpi. Mikäli niin korkeaa vesitiiviyttä ei tarvita ja jotta ovesta olisi mukavampi kulkea, tämäntyyppisissä parvekkeenovissa voidaan käyttää myös matalaa ulko-oven kynnystä.

Lukittavat parvekkeen- ja terassinovet

Parvekkeenovet, jotka voidaan lukita myös ulkopuolelta, valmistetaan leveämmällä/korkeammalla karmilla, jotta kahva mahtuisi oven molemmalle puolelle ja lukolle olisi riittävästi tilaa.

Kyseisiä ovia käytetään usein juuri terasseilla. Ovityypin voi valmistaa sekä kippiovena (eli tuuletusmahdollisuudella) tai ulko-oven saranoilla – silloin ovi avautuu ainoastaan sivulle. Ulko-oven saranat mahdollistavat oven avaamisen myös ulospäin. Myös RehPolin ulko-ovia voidaan käyttää terassiovina.

Ulko-ovet

RehPolissa käytetään nykyisin ovien valmistukseen ainoastaan liimapuuprofiileja, jotka ovat ominaisuuksiltaan erittäin vakaita ja takaavat tuotteiden laadun ja pitkän käyttöiän. Koska liimapuuprofiileja valmistetaan eri ratkaisuilla, RehPolissa valmistetaan ovia vain valitusta ja kalliimmasta liimapuuraaka-aineesta erittäin korkean laadun, vakauden ja toiminnallisuuden takaamiseksi.

Ulko-oviratkaisu on nykyaikainen peiliovi kehyspuilla. Emme tarjoa tällä hetkellä sileitä ja viilutettuja ovia. Ovelle voidaan antaa sopiva muotoilu käyttämällä tyyliltään ja kuvioltaan erilaisia peiliosia.

Ovet viimeistellään RehPolissa ikkunoiden kanssa samalla teknologialla. Näin RehPolin ulko-ovi muodostaa yhdessä RehPolin ikkunoiden kanssa talon julkisivussa kauniin kokonaisuuden.

Lukkoina käytetään joko tavallisia ASSA 565-lukkoja tai ASSAN 3-pistelukkoja, jotka takaavat oven entistä paremman säänkestävyyden.

Kippi-liukuovet eli PSK-liukuovet

Kippi-liukuovet avautuvat sivulle liukumisen lisäksi myös tuuletusasentoon. Kyseessä on ikkunajärjestelmän pohjalta luotu liukuoviratkaisu, jossa kehys liukuu ovea avattaessa kiinteästä asennostaan ensin huoneeseen päin sisään ja vasta sitten sivulle. Liukuovi on erittäin kätevä ratkaisu paikkoihin, joissa sivulle avautuvat ovet veisivät liikaa huone- tai terassitilaa. Liukuoven avulla on myös mahdollista avata suurempia alueita, jotka uppoaisivat väistämättä sivulle avattaessa.

Rinnakkaisliukuovet eli HS-liukuovet

Kyseinen liukuoviratkaisu on epäilemättä käyttäjäystävällisin ja siksi niistä on tullut hyvin suosittuja. Niiden avulla on mahdollista avata erittäin suuria alueita kätevästi ja toimintavarmasti. Jos kippi-liukuovessa ikkunajärjestelmässä alas jää korkea kynnys, rinnakkaisliukuovessa kynnyksen voi upottaa lattiaan, joten se ei häiritse terassille ja huoneeseen liikkumista.

Haitariovet

Haitariovet mahdollistavat oviaukon avaamisen kokonaan, eli sen avulla saavutetaan mahdollisimman paljon tilavuutta. Kyseessä on ikkunajärjestelmän pohjalta luotu ratkaisu, jossa ovi taitellaan sisäänpäin sivuille. Avautumistapoja on useita ja niitä voidaan valita tarpeen mukaisesti. Avautumismahdollisuuksista ja käytännöllisimmästä ratkaisusta kannattaa keskustella myyntitiimimme kanssa. Haitariovessa tulee huomioida korkeampi kynnys, sillä alakisko, jonka päällä haitariovi liikkuu, vaatii korkeamman kynnysratkaisun.