Header image

PVC-OVET

RehPolissa valmistetuissa nykyaikaisissa PVC-ovissa on hyvä lämpöeristys ja ne ovat käytännöllisiä sekä kestäviä. Käytämme PVC-ovien valmistukseen Euroopan suurimman PVC-profiilivalmistajan, Profine Groupin, KÖMMERLING-huippuprofiileja. PVC-profiileista valmistetut ovet ovat helppohuoltoisia, säänkestäviä ja kohtuuhintaisia. Ne suojaavat erittäin tehokkaasti lämpöhävikiltä sekä melulta ja ovat hyvien ominaisuuksiensa ansiosta käytettäviä myös passiivitaloissa. PVC-ovia voidaan käyttää myös paikoissa, joissa on hyvin korkea ilmankosteus – jossa puuovi turpoisi kiinni ja metalliovi ruostuisi ajan mittaan.

PVC-ovia valmistetaan RehPolissa kuten ikkunoitakin kolmessa järjestelmässä:

  • Ultra 88 D
  • Comfort 76 D
  • Optimum 70 D

Näiden ovijärjestelmien erona on lämpöeristys, jotka ovat vastaavasti 88 mm, 76 mm ja 70 mm. Mitä paksumpi karmi, sitä lämmöneristävämpiä eristyslaseja tai täytepaneeleita voidaan käyttää.

PVC-ovia on mahdollista tilata eri värisävyissä, puujäljitelmällä tai jollain muulla miellyttävällä muotoilulla – valikoima on erittäin laaja.

Parvekkeen- ja terassinovet

Valmistamme runsaasti erilaisia parveke- ja terassiovia, joista löydät varmasti itsellesi sopivimman ratkaisun.

Yksinkertaisemmat parvekkeenovet valmistetaan ikkunajärjestelmässä, eli kyseessä ovat käytännössä oven kokoiset suuret ikkunat. Tämäntyyppiset parvekkeenovet avautuvat ainoastaan sisäänpäin. Samalla niissä on olemassa kätevä tuuletusmahdollisuus ylhäältä avautumisen muodossa.

Jos parvekkeenovi halutaan kiinnittää ja sulkea myös ulkopuolelta, siihen voidaan lisätä tuulisalpa ja ulkopuolelle “korva” oven kiinni vetämistä varten. Tämäntyyppinen ovi ei ole ulkoapäin lukittava.

Vakioratkaisussa parvekkeenoven kynnys on samanlainen kuin ikkunan alempi karmipuu. Siinä on myös vesinokka ja se on siksi melko korkea oven kynnykseksi. Tällainen kynnysratkaisu on hyvä parvekkeilla ja terasseilla, joilla lunta ei kolata talvella oven luota. Korkeampi kynnysratkaisu on vesitiiviimpi. Mikäli niin korkeaa vesitiiviyttä ei tarvita ja jotta ovesta olisi mukavampi kulkea, tämäntyyppisissä parvekkeenovissa voidaan käyttää myös matalaa ulko-oven kynnystä.

Lukittavat parveke- ja terassinovet

Parvekkeen ovet, jotka voidaan lukita myös ulkopuolelta, valmistetaan leveämmällä/korkeammalla 110 mm paksulla karmilla, jotta kahva mahtuisi oven molemmalle puolelle ja lukolle olisi riittävästi tilaa.

Kyseisiä ovia käytetään usein juuri terasseilla. Ovityypin voi valmistaa sekä kippiovena (eli tuuletusmahdollisuudella) tai ulko-oven saranoilla – silloin ovi avautuu ainoastaan sivulle. Ulko-oven saranat mahdollistavat oven avaamisen myös ulospäin.

Terassin ovena voidaan käyttää myös RehPolin ulko-ovijärjestelmässä valmistettua ovea.

Kyseisen oven lukkojärjestelmä näyttää samalta kuin perinteisissä ulko-ovissa. PVC-ovissa käytetään lukkojärjestelminä Euroopan standardia ja GU-BKS -lukkojärjestelmiä.

Ulko-ovet

Ulko-ovissa on hieman leveämpi/korkeampi karmiprofiili kuin ikkunoissa, jotta lukkojärjestelmille olisi riittävästi tilaa. Vakioratkaisuna käytetään 110 mm korkeaa karmia, mittatilaustyönä voidaan käyttää myös muunkokoisia karmeja. PVC-ovissa käytetään lukkojärjestelminä Euroopan standardia ja GU/BKS-lukkojärjestelmiä, kaikissa ulko-ovissa on 3-pistelukot. Ulko-ovissa käytettävät saranat on maalattu RAL-maalikartan pohjalta, saatavana ovat seuraavat värisävyt

Kahvojen värisävyt sopivat saranoiden värisävyihin, ks. näytteet.

Kippi-liukuovet eli PSK-liukuovet

Kippi-liukuovet avautuvat sivulle liukumisen lisäksi myös tuuletusasentoon. Kyseessä on ikkunajärjestelmän pohjalta luotu liukuoviratkaisu, jossa kehys liukuu ovea avattaessa kiinteästä asennostaan ensin huoneeseen päin sisään ja vasta sitten sivulle. Liukuovi on erittäin kätevä ratkaisu paikkoihin, joissa sivulle avautuvat ovet veisivät liikaa huone- tai terassitilaa. Liukuoven avulla on myös mahdollista avata suurempia alueita, jotka uppoaisivat väistämättä sivulle avattaessa.

Rinnakkaisliukuovet eli HS-liukuovet

Kyseinen liukuoviratkaisu on epäilemättä käyttäjäystävällisin ja siksi niistä on tullut hyvin suosittuja. Niiden avulla on mahdollista avata erittäin suuria alueita kätevästi ja toimintavarmasti. Jos kippi-liukuovessa ikkunajärjestelmässä alas jää korkea kynnys, rinnakkaisliukuovessa kynnyksen voi upottaa lattiaan, joten se ei häiritse terassille ja huoneeseen liikkumista.